Beste collega's,

Op deze pagina bundelen we info om jullie op weg te helpen de werkloosheid wegens overmacht in orde te brengen.

 

 

1. Voor collega's die werkloos werd door de corona-crisis vanaf 13/03/2020 :
- de stempelbrief die jullie ontvingen moeten jullie NIET binnen brengen bij de vakbond.  Dit werd vrijdag 20/03 beslist door de overheid.  Om het jullie makkelijk te maken wordt tijdelijk alles vereenvoudigd.

Opgelet: stempelde je al één of meerdere dagen vóór 13/03? Ga dan ook naar deze bijkomende pagina.

 

Wat moet je doen als je stempelt vanaf 13/03 of later? 

- leden van ACV: het makkelijkst is de aangifte van jullie eerste werkloosheid online te doen, via deze link op hun site.   Doe je dit dus online, dan komt je dossier direct in hun bestanden terecht.  Lukt dit niet? Dan kan je een formulier C3-2 onderaan deze pagina downloaden, invullen en mailen naar corona.demande-aanvraag@acv-csc.be.   Gebruik volgende onderwerpregel: Naam + rijksregisternummer + postcode.  Bijvoorbeeld: Johanna Smets - 660318-254-12 - 2235

Afdrukken en in de ACV-bus steken mag ook maar zal iets langer duren om te verwerken.  Ook zij worden nu overstelpt door aanvragen en doen alles wat ze kunnen om deze administratie voor jullie in goede banen te leiden. 

Zorg er ook voor dat je dossier bij hen volledig is via MyAcv

We beseffen dat dit computergedoe niet voor iedereen evident is.  Lukt het niet?  Bel ons, bericht ons, of stuur een postduif, en we nemen met je contact op zodat je aanvraag alvast al zeker lukt. 

 

- leden van ABVV: zij maakten een site: www.tijdelijkwerkloos.be.  Daar kan je ook de aangifte doen, of ook hetzelfde formulier downloaden (zie onder).  Zorg er ook voor dat je dossier bij hen compleet is 

 

- leden van ACLVB: je kan het formulier (zie onderaan) invullen en bezorgen aan het ALCVB.  Meer info op hun site via deze link 

 

- niet aangesloten bij een vakbond?  Ook jullie dienen hetzelfde document (zie onder)in te vullen en te bezorgen aan de Hulpkas. Dit moet niet persoonlijk (ze zijn nu trouwens gesloten), maar mag per post (Graaf de Broquevillestraat 4, 2400 Mol)  of digitaal.  Wat wij ook willen doen is deze documenten verzamelen en aangetekend opsturen.  Wil je je brief door ons aangetekend laten opsturen?  Eén seintje volstaat en we moeten je document ontvangen voor 31/03/2020. 

De site van de hulpkas is te bereiken via deze link 

Denk er ook zeker aan om je dossier bij de hulpkas al eens te consulteren en eventueel aan te vullen, dat zal de uitbetaling versnellen.  Dat kan via deze link 

 

 

Opgelet: we vallen in herhaling, maar als je al lange tijd niet hebt gestempeld is het zeker de moeite om je dossier na te kijken bij je vakbond of de hulpkas.  Het ACV kondigt op hun site aan dat ze hun leden zullen contacteren indien dit niet het geval is, maar kwestie van hen te ontlasten kan je dat al preventief doen via de My-ACV-link.  

Heb je geen printer om het document af te drukken?  Dan sturen wij je het document op per post.   Contacteer ons gerust. 

 

Snap je er niets van?  Geen probleem, wij blijven onze telefoons opnemen, dus bel gerust! 

#pidtblijftinzijnkot maar #pidtblijftvoorjezorgen

  

Download
FORMULIER C3-2
dit formulier is zowel bruikbaar bij de vakbonden als bij de hulpkas
c3_2_werknemer_corona_fill.pdf
Adobe Acrobat document 220.9 KB